Hoge kwaliteit Pellets de madera Wood Pellets EN Plus DIN Plus specificatie pellets die voor privéverwarming worden gebruikt, moeten een asgehalte onder 0,7% (A1 kwaliteit) hebben, mechanische duurzaamheid van 97,5% en een fijnstofgehalte (aantal deeltjes onder 3,15 mm) in de productie-installatie maximaal 1%. Een laag asgehalte maakt het mogelijk om de huishoudelijke ketels minder vaak van as te reinigen, een laag fijnstofgehalte garandeert dat de pellets sterker zijn, wat noodzakelijk is in de handlingsprocedure (verpakken enz.) en garandeert voor de eindgebruikers een zeer laag stofgehalte in de zakken. In werkelijkheid tonen pelletfabrieken die prime kwaliteit houtpellets produceren vaak een mechanische duurzaamheid van minimaal 99%. Naam: Pellets de madera Wood Pellets EN Plus DIN Pluss (PREMIUM) / EN plus-A1 Wood Pellet 1. Houtpellets DIN (gemaakt van Spar, Eik, Beuk en den) Diameter 6mm / 12mm Vochtigheid 5,4% As 0,5-1,0% Verbrandingswaarde 4796 kKal/kg – 4950 kKal/kg Verpakking: 15 kg zak of big-bag (1000 kg) 2. Houtpellets DIN plus (Spar, Eik, Beuk en den)
Himalayazout is het puurste en gezondste zout op aarde. Het komt uit één plek: het oostelijke Himalaya-gebergte in Pakistan. Het heeft een kleur die varieert van wit tot lichtroze en donkerrood. Het is miljoenen jaren geleden ontstaan door het opdrogen van oceanen, en de voorraden bevinden zich op een diepte van 400-600 meter onder het aardoppervlak. Himalayazout is schoner en gezonder dan traditioneel keukenzout, dat we dagelijks gebruiken. Het bevat een reeks macro- en micro-elementen. Vivio Himalayazout is verkrijgbaar in twee varianten: fijn en korrelig. Fijn Himalayazout wordt vaker gebruikt dan korrelig zout in de keuken, voor het op smaak brengen van gerechten. Korrelige zout heeft dezelfde toepassing, maar is ook geschikt voor baden. In dat geval moet je ongeveer 10 g zout per 1 liter water aan het bad toevoegen. Na een zoutbad wordt een rustperiode van een half uur aanbevolen. Onderzoek toont aan dat we te veel zout consumeren. Het is aanwezig in de meeste producten die we gedurende de dag gebruiken: in conserven, vleeswaren, worst.
Himalayazout is het schoonste en gezondste zout ter wereld. Het komt uit één plek: de oostelijke Himalaya band in Pakistan. Het heeft een kleur die varieert van wit tot lichtroze en donkerrood. Het is miljoenen jaren geleden ontstaan door het opdrogen van de oceanen, en de afzettingen bevinden zich op een diepte van 400-600 meter onder het aardoppervlak. Himalayazout is schoner en gezonder dan het traditionele tafelzout dat dagelijks wordt gebruikt. Het bevat een reeks macro- en micro-elementen. Himajalska Vivio is beschikbaar in twee versies: fijn en grof. Himalayazout wordt vaker dan grof zout in de keuken gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het grove zout heeft hetzelfde gebruik, maar kan ook in bad worden gebruikt. In dat geval voegt u ongeveer 10 g zout per 1 liter water aan het bad toe. Na een zoutbad wordt een rustperiode van een half uur aanbevolen. Tests tonen aan dat we te veel zout consumeren.